Velkommen til Gålå i Peer Gynts rike

For oss på Gålå er fellesskap, glede og gode opplevelser noen av våre viktigste verdier. Vårt mål er å skape en arena hvor hele familien kan dele hyggelige og aktive dager sammen i et trygt og oversiktlig miljø.

GÅLÅ HANDEL

Lokal mathandel og sportsbutikk med fantastisk service.

Hos Gålå handel finner du et utrolig stort utvalg. Og finner du ikke varen du trenger på Gålå handel, så kan du være sikker på at de fikser det for deg. I tillegg til stort og variert utvalg i matvarer har de også en sportsdel med godt utvalg.

De er medlem i Norgesgruppen – Norges største matvarekjede og i Sport1-kjeden.

 • Kundeservice 100% 100%
 • Vareutvalg 100% 100%
 • Trivelighet 100% 100%

WADAHL HØGFJELLSHOTELL

Flott utsikt og god service.

Wadahl ligger flott til i storslåtte omgivelser, 933 meter over havet. Alt er innrettet på å gi deg og dine et trivelig opphold. Hotellet har svømmebasseng og sauna, lekerom, peisestue, salonger og spisesal med en utsikt som kan ta pusten fra de fleste.

Som vertskap på Wadahl ønsker vi deg og dine velkommen til god mat, godt stell og personlig service, midt i et av Norges fineste fjellområder. Livet i fjellet styres av årstidene, og opplevelsene med dem. Velg deres egen favorittårstid, og vit at dere alltid er velkommen til oss på Wadahl.
 • Utsikt 100% 100%
 • Ski in/out 97% 97%
 • Snobbete 5% 5%

GÅLÅ BOOKING

Bookingaktør med hjerte for Gålå.

Gålå Booking as tilbyr private, reiselivsaktører og andre kunder rundt 70 privateide og velholdte hytter og leiligheter for utleie på Gålå gjennom hele året. Standard på utleieobjektene varierer fra enklere sportsleiligheter til storhytter i luksussegmentet med alle fasiliteter. I tillegg til å kunne tilby konkuransedyktige priser vil også våre kunder motta et Gålå Booking Rabattkort ved ankomst. Dette kortet gir kortholderen gode rabatter ved bruk av basseng og treningsfasiliteter på Wadahl hotel, samt rabatterte priser på alle måltider i hotellets restaurant.

 • Tilgjengelighet 100% 100%
 • Mottakelse 100% 100%
 • Smil 100% 100%

GÅLÅ EVENT

Oversikt over arrangementer og aktiviteter på Gålå.

Her vil du finne en oversikt over arrangementer og aktiviteter det er verdt å få med seg som besøkende på Gålå. Velkommen til en aktiv ferie!

 • Aktivitet 100% 100%
 • Familievennlig 100% 100%
 • Ute i naturen 100% 100%

GUDBRANDSDAL LEIRSKOLE PÅ FAGERHØY

Fjellstue midt i smørøyet mellom Gålå, Skeikampen og Kvitfjell.

På Fagerhøy holder Gudbrandsdal leirskole til. Utenom leirskolesesongen tar vi imot individuelle gjester, familier, grupper og ulike organisasjoner. Nyt utsikten, en god kopp kaffe sammen med en vaffel på vår Kafé Panorama!

Vi ønsker å være et sted hvor fjellturisten kan komme inn å få seg forfriskninger. Enten du kommer i bil, buss, er gående, på sykkel eller på ski, så er du velkommen! Fra begynnelsen av februar til over påske tilbyr vi varme og kalde drikker, kaker og vafler. I sommerperioden serverer vi også enkle middagsretter.

Ønsker du overnatting på Fagerhøy? Da kan du være på selvpensjon i en av våre leiligheter, i storhyttene Villaen og Mellomstugu eller leie deg inn i hovedhuset. Mange legger også bryllupsarrangement, feiring av fødselsdager og slektstreff til Fagerhøy. Ønsker du en avslappende ferie og noen dager for deg selv? På Fagerhøy er det lett å finne tilbake til roen og livslysten.

 • Ekte friluftsopplevelser 100% 100%
 • Sjampanjefrokost på sengen 1% 1%
 • Autentisk fjellkultur 100% 100%

GÅLÅ EIENDOMSSERVICE

Tilbyr vedlikeholdstjenester til hytteeiere.

Snømåking

Trefelling
Gressklipping
Torvtak reparasjoner og klipping gjødsling tilsåing etc.
Oppretting av uthus
Bygging av sten murer
Bygging av terrasser
Beising/maling av hytter
Mindre tilbygg etc.
Rengjøring og vindusvask
 • Allsidighet 100% 100%
 • Trivelige ansatte 100% 100%
 • Hjelpsomhet 100% 100%

GÅLÅ TURLØYPER

Sikrer kvaliteten på skisporet.

Gålå Turløyper har til sammen ca 230 km med preparerte skiløyper, og Peer Gynts Rike som Gålå Turløyper er en del av har et sammenhengende løypenett på ca 630 km.

 • Løypestandard 100% 100%
 • Tilgjengelighet 100% 100%
 • For alle 100% 100%

GÅLÅ IDRETTSANLEGG

Drift og utvikling av idrettstilbud på Gålå.

Gålå Idrettsanlegg AS er eid av de fem idrettslagene Tormod IL, Ruste IL, Vinstra IL, Harpefoss IL og Sør-Fron IL og kommunene Nord- og Sør-Fron. Selskapet påtar seg fellesoppgaver hva angår idrett i Gålåområdet, og å utvikle aktuelle tilbud og eventuelt stå for drift av disse.

 • Allsidighet 100% 100%
 • Nærhet til butikk 100% 100%
 • Dugnadsvilje 100% 100%

PEER GYNT AS

Leverer kunstneriske produksjoner, opplevelser og aktiviteter med høy kvalitet, inspirert av tema fra dramaet Peer Gynt med naturen som ramme og medspiller.

Siden 1989 har Peer Gynt as satt opp Peer Gynt ved Gålåvatnet. Over 280000 mennesker har kommet til fjells og fått sterke opplevelser av kultur i natur. 

 • Kultur 100% 100%
 • Kulisser 100% 100%
 • Innsats 100% 100%

LAUVÅSEN FJELLSTUE

Bo i moderne hytter med sjel og stemning, og spis hjemmelaget mat med norske tradisjoner.

Lauvåsen har et spennende særpreg gjennom sin rike historie og gamle aner og ligger naturskjønt til med utsikt og muligheter, midt i fjellheimen. Opplev naturen, stillheten og harmonien til beins, på ski, på sykkel eller med fiskestanga i handa. Eller kanskje i stille filosofering over en solnedgang bakom fjella. På Lauvåsen nyter du og deler gjerne tilværelsen med nære, kjære og gode venner.

 • Familievennlig 100% 100%
 • For alle 100% 100%

LIVOLL

Et leirsted i Gudbrandsdalen.

Livoll ligger på Gålå, 10 km opp på vestsiden fra Harpefoss i Gudbrandsdalen. Livoll befinner seg på tregrensen, i naturskjønne omgivelser, med flotte muligheter for ski og turaktiviteter. Det ligger et stort vann i kort avstand fra leirstedet, med mulighet for bading og fiske. Livoll er velegnet for ulike selskaper, leir/korvirksomhet, konfirmantgrupper , familie- og pensjonistgrupper.
Med 60 sengeplasser, peisestue, møtesal, aktivitesrom m/bordtennis, kiosk.

 

Med hjerte for Gålå

Felles for aktørene på Gålå er et bankende hjerte for Gålå som destinasjon. Dette ønsker vi også at du skal få opplevelsen av; slik at også du vil ta Gålå inn i ditt hjerte og være med å skape en destinasjon og en arena hvor hele familien kan dele hyggelige og aktive dager sammen, i et trygt og oversiktlig miljø.

Ett nettverk samlet som en destinasjon

På Gålå er vi mange aktører; men vi har alle samme mål – å skape et sted hvor alle besøkende, i tillegg til oss som jobber her – kan få oppleve fjellets magi. Derfor vil alle du møter på Gålå ha et ønske om å gi deg og dine en best mulig opplevelse, som en del av vårt nettverk.

Felles utvikling mot felles mål

De siste årene har vi som aktører på Gålå samarbeidet for en utvikling av destinasjonen i fellesskap. Ved å ha felles dugnader og dele våre ideer om hvordan vi kan utvikle og forbedre oss som destinasjon mener er en stor styrke for Gålå.

Har du et hjerte som banker for Gålå?

Om du er interessert i å være en del av vårt nettverk, eller har du forslag og innspill til hvordan vi kan forbedre Gålå som destinasjon? Ikke nøl – men ta kontakt med oss!

Gålå ligger midt imellom Oslo og Trondheim, på et fjellplatå 1000 meter over havet. Et lite tettsted og en setergrend i Gudbrandsdalen. En perle av et sted; også kjent som Gålå i Peer Gynts Rike.

X