Bli kjent med oss

Informasjon for ditt besøk

Alpinanleggenes Landsforening (ALF) er bransjeforeningen for alpinnæringen i Norge, og for det enkelte alpinanlegg. Viktige temaer for ALF er sikkerhet innenfor alt som har med ski og alpin skikjøring å gjøre enten det gjelder alpint, snowboard eller telemark, samt sikker transport med skitrekk, skiheiser og stolheiser. 

ALF jobber også med prosjekter for økt rekruttering av nye skikjørere til norske anlegg sammen med sterke kommersielle partnere og gjennom PR og media.

Foreningen ble stiftet i desember 1969 under navnet Norske Ski- og Fjellheisers Forening (NSHF) med 35 medlemmer. Formålet med stiftelsen var å samle selskap og firmaer som driver ski- og fjellheiser i et landsforbund. I 1993 ble det etablert et heltidssekretariat og i 2003 ble navnet endret til Alpinanleggenes Landsforening (ALF). 

Foreningen ivaretar medlemmenes interesser innad og utad, fremmer et godt samarbeide medlemmene i mellom, hjelper det enkelte medlem med råd og veiledning, og tar hånd om problem som krever samlet vurdering. 

ALF er en av de eldre alpin-bransjeforeningene i Europa og har god dialog med bransjeforeningene i Norden og alpelandene. 

I dag har foreningen litt over 200 medlemsanlegg, og omkring 35 leverandører som er assosierte medlemmer. ALF organiserer over 95% av den samlede alpinomsetningen i Norge. 

Les mer om ALF og deres viktige arbeide her:

http://www.alpinanleggene.no/

X